Een knuppelpad voor Hooglatem

In het nat natuurgebied Hooglatem is de inrichting op de verworven gronden (nu bijna 20 hectare) volop aan de gang. Afgelopen winter werden houtkanten aangeplant en sloten geruimd in westelijke deel van dit deelgebied (nabij de Moeistraat).

Recent is de aanleg van een knuppelpad vanuit de Rosdamstraat richting de Moeistraat aanbesteed. Een knuppelpad is een verhoogd pad in hout, zodat wandelaars gemakkelijk door het moerasachtig terrein van Hooglatem kunnen wandelen. De uitvoering is voorzien voor het voorjaar van 2011. Het knuppelpad is de eerste fase van het wandelpad die beide vermelde straten in de toekomst zal verbinden.

Het aan te leggen knuppelpad zal een lengte hebben van 440 meter en eindigt op een open plek bij een uitkijkpunt tussen twee bestaande bosjes. Met een voorziene breedte van 1,40 meter en verschillende uitwijkplaatsen wordt het pad toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. In een tweede fase wordt het knuppelpad verlengd en verbonden met de Moeistraat. Deze werken zijn voorzien van zodra de noodzakelijke gronden verworven zijn, vermoedelijk in de loop van 2011.

 

Voorbeeld van een knuppelpad