Bezoek de Vallei van de Rosdambeek en boskern Grand Noble

Sinds 27 mei is de eerste fase van het knuppelpad door de Vallei van de Rosdambeek afgewerkt. Bezoekers kunnen vanuit de Rosdamstraat het natte natuurgebied bezoeken. Een infobord maakt je wegwijs. Het knuppelpad dat hier werd aangelegd eindigt in een open plek in het broekbos. In 2013 zal het pad doorgetrokken worden en uitkomen op de Keistraat. Ter hoogte van de open plek werden een aantal educatieve poelen aangelegd.

 

De Rosdambeek is een zijloop van de Leie. Ten noorden van de Rosdambeek vind je nog fraaie elzenbroekbossen. Dit zijn zeer natte overstroomde bossen, waar de bomen vaak met hun wortels in het water staan. Aan de zuidoever ontwikkelt zich een kleinschalig meersenlandschap, met laaggelegen weiden, knotbomenrijen en houtkanten.

Je kan hier enkele typische planten- en diersoorten terugvinden zoals de ijsvogel en de dotterbloem.

En ook in Grand Noble werd op 27 mei een wandelpad geopend. Vanuit 4 plaatsen (Kortrijksesteenweg naast het Oranjehof, Hemelrijkstraat, Rosdamstraat, Baron de Gieylaan) kan je deze nieuwe boskern gaan ontdekken. Je wandelt er afwisselend tussen nieuw bos, open veld en bestaand bod. In 2013 wordt het wandelpad in zijn definitieve vorm aangelegd. Dan komen er ook banken, brugjes, wegwijzers, infopanelen en speelelementen voor de kinderen. Ook wordt er een ruiterpad aangelegd.

 

Download hier het plannetje met de nieuwe wandelroute:

Wandelroute Grand Noble Vallei Rosdambeek - plan