Parkbos nieuws


Heraanleg kruispunt Klossestraat - Oude Gentweg

 

We informeren u graag over de planning van de wegenis- en rioleringswerken aan het kruispunt Klossestraat – Oude Gentweg. Houd er wel rekening mee dat de planning die u hieronder vindt onder voorbehoud is van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden.

 

Stand van zaken

 

De wegeniswerken aan het kruispunt Klossestraat – Oude Gentweg kaderen in de afwerking van het nieuwe fietspad tussen de Klossestraat en het Rijvisschepark (zie pagina VLM ). De oversteek van het fietspad naar de Oude Gentweg wordt veiliger gemaakt door de aanleg van een verkeerseiland in het midden van de straat. Voor de voetgangers komt er een zebrapad. Tijdens deze werken wordt ook de verouderde riolering op het kruispunt heraangelegd.

 

Planning

 

Het kruispunt Klossestraat – Oude Gentweg wordt afgesloten in de week van 19 oktober.

De werken zullen 6 weken duren.

 

Te volgen omleidingen

 

Gemotoriseerd verkeer komende van de Kortrijkse Steenweg zal, door de werken aan rotonde Driesleutels, via de James Ensorlaan – Baron de Gieylaan – Polderdreef naar de N60 kunnen gaan. Verkeer komende van de N60 richting Kortrijkse Steenweg zal de omgekeerde omleiding kunnen volgen (Polderdreef – Baron de Gieylaan – James Ensorlaan)

 

Voor fietsers en voetgangers is er steeds een doorgang voorzien door de werfzone.

 Ezels krijgen meer ruimte

Een kleine begrazingszone werd reeds in 2006 ingericht tussen de Snijafdreef en Mieregoed (groen)...

Meer...

Nieuws

Eerste parkbosbrug geplaatst over E40

..

Meer...

Nieuwsbrief 10 (juni 2015)

Voorpagina-nieuwsbrief-juni-2015.jpg

Meer...