Parkbos nieuws


Gouverneur Briers plant boompjes in het Parkbos

Het Projectbureau Parkbos, het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de gemeenten Sint-Martens-Latem en De Pinte organiseren op 3 februari 2014 een boomplantactie. Maandagvoormiddag planten leerlingen van de basisscholen uit Sint-Martens-Latem boompjes aan in het Gentse Parkbos. ’s Namiddags komen leerlingen uit De Pinte bomen planten. In de voormiddag, om 10u, worden de leerlingen daarbij geholpen door de Oost-Vlaamse gouverneur, Jan Briers.

Jaarlijks worden kleine perceeltjes in de Gentse groenpool Parkbos beplant. Meestal werkt het Projectbureau en het ANB hiervoor samen met de lokale besturen. Zo krijgen kinderen die school lopen nabij het Parkbos de kans mee vorm te geven aan hun eigen bos. In januari en februari 2014 zullen ongeveer 800 leerlingen van verscheidene basisscholen uit de omliggende gemeenten bomen en struiken komen aanplanten.

Maandag 3 februari worden een 2000-tal inheemse boompjes aangeplant in de boskern Grand Noble. De boomsoorten die aangeplant worden zijn grotendeels zomereik en groepjes esdoorn, linde en boskers. De boompjes die aangeplant worden vergroten het Parkbos met een halve hectare, of makkelijker gezegd, met een voetbalveld (5000 m²).

Door samen te werken met scholen, verenigingen en buurtbewoners bij de aanleg van het Parkbos versterken we het draagvlak voor bijkomende bos en betrekken we hun actief bij de realisatie van de groenpool.

 

Met deze aanplant krijgt het Parkbos terug meer vorm. In totaal zal het Parkbos dit jaar opnieuw met ongeveer 10 ha groeien! In het voorjaar worden de wandelpaden en het portaal Grand Noble aan de Kortrijkse Steenweg aangelegd.  

 

3 februari 2014 om10 u aan de Baron De Gieylaan (deel Gent)

Meer informatie: Jean-Pierre Nicaise, boswachter ANB,
0479 67 95 52

 

Contact voor pers: Griet Buyse, griet.buyse@lne.vlaanderen.be, 0499 59 33 65

 Ezels krijgen meer ruimte

Een kleine begrazingszone werd reeds in 2006 ingericht tussen de Snijafdreef en Mieregoed (groen)...

Meer...

Nieuws

Eerste parkbosbrug geplaatst over E40

..

Meer...

Nieuwsbrief 10 (juni 2015)

Voorpagina-nieuwsbrief-juni-2015.jpg

Meer...