Parkbos nieuws


Werfwandeling - 26 juni 2013

Het Projectbureau Parkbos en het Agentschap voor Natuur en Bos organiseren een werfwandeling in de boskern Grand Noble.

 

De partners van het Parkbos willen tegen het najaar 2013 een belangrijk deel van het wandelnetwerk in het Parkbos realiseren. De zogenaamde Quick Wins zijn een selectie van wandelpaden en een ruiterpad, die op korte termijn gerealiseerd zullen worden. Half mei startten de werfwerken in de boskern Grand Noble. Na de werken in deze boskern zullen ook de nieuwe wandelpaden in de Vallei van de Rosdambeek aangelegd worden (start werken augustus/september 2013).

 

Graag nodigen we u uit voor een terreinbezoek met gids op woensdag 26 juni om 19u aan de dreef Grand Noble ter hoogte van Wasserij Schepens (plannetje zie http://goo.gl/maps/VfeFw ).

 

De wandeling is ongeveer 4 km lang. Gepast schoeisel en een regenjas/paraplu bij slecht weer is gewenst. Het wandelpad is tijdelijk niet toegankelijk voor buggy’s of rolstoelwagens. Parkeerplaats kan u vinden langs de Kortrijksesteenweg. Fietsen kunnen geplaatst worden in de dreef zelf. Er is een bushalte (Sint-Denijs-Westrem Rosdamstraat) op enkele honderden meters van de dreef Grand Noble.

 

 

Tijdens de wandeling vertellen we u meer over de plannen, de werkzaamheden en het toekomstige beheer van het gebied. 

 

Hier kan u alvast enkele beelden bekijken van de werfwerken.

 Ezels krijgen meer ruimte

Een kleine begrazingszone werd reeds in 2006 ingericht tussen de Snijafdreef en Mieregoed (groen)...

Meer...

Nieuws

Eerste parkbosbrug geplaatst over E40

..

Meer...

Nieuwsbrief 10 (juni 2015)

Voorpagina-nieuwsbrief-juni-2015.jpg

Meer...