Parkbos nieuws


Boompjes planten in het Parkbos

 

Op 18 november 2012 planten we een nieuw bos aan in het Parkbos. En we hebben jouw hulp daarbij nodig.

Steek je handen uit de mouwen en kom zelf een boompje planten tijdens de Dag van de Natuur. Na het planten kan je nog op ontdekkingstocht in het nieuwe bosgebied Grand Noble.

Wat: 

De boskern Grand Noble is een van de drie boskernen van het Parkbos. In de winter van 2011-2012 werd een groot deel van de boskern al aangeplant. In het najaar starten de werken voor de aanleg van een nieuw wandel- en ruiterpad. Volgend jaar starten ook de werken voor de inrichting van de portaalzone. Tijdens de plantactie zullen we de zone naast het portaal bebossen. Deze zone maakt de verbinding tussen het portaal Grand Noble en het knuppelpad in de Vallei van de Rosdambeek. We zullen enkele duizenden inheemse bomen planten. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig. 

 

Je kan die dag ook de boskern Grand Noble en de Vallei van de Rosdambeek gaan ontdekken. Een wandellus van een 4-tal km toont je de mooiste plekjes rond het kasteeldomein Grand Noble. Een knuppelpad houdt je voeten droog in de natte Vallei van de Rosdambeek. 

Aan de tent kan je terecht voor meer informatie over het Parkbos, maar ook voor en drankje. Er is ook een fotostand waar we jou en je Parkbosboom vereeuwigen.

Wanneer:

Op zondag 18 november doorlopend van 10u tot 17u.

Waar:

De plantactie zal doorgaan nabij de dreef Grand Noble. Deze dreef situeert zich tussen de Kortrijksesteenweg en de Jean-Baptiste Gieylaan in Sint-Denijs-Westrem. U kan de locatie bereiken via de Kortrijksesteenweg, ter hoogte van Wasserij Schepens (nr. 1245).

Meebrengen:

Goed schoeisel of laarzen zijn aangewezen. Er zal een beperkt aantal spades aanwezig zijn. Breng zelf een spade mee zodat je niet moet wachten.

Inschrijven:

Inschrijven voor deze plantactie doe je via Gentinfo: gentinfo@gent.be of 09 210 10 10

Hoe te bereiken:

Met de fiets of te voet: Klik hier voor de kortste fietsroute/wandelroute (via Google Maps).

 

Met het openbaar vervoer: 

Lijn 76 Wachtebeke-Lochristi-Gent-De Pinte  halte Sint-Denijs-Westrem Drie Sleutels. Van hieruit volg je ongeveer 650 meter de Kortrijksesteenweg richting Sint-Martens-Latem. Ten zuiden van de Kortrijksesteenweg zie je de dreef Grand Noble liggen en kom je de vlaggen van het Parkbos tegen. 

 

Lijn 77 Lokeren-Lochristi-Gent-De Pinte-Zevergem  halte Sint-Denijs-Westrem Rosdamstraat. Van hieruit volg je ongeveer 200 meter de Kortrijksesteenweg richting Gent. Ten zuiden van de Kortrijksesteenweg zie je de dreef Grand Noble liggen en kom je de vlaggen van het Parkbos tegen. 

 

Plan je route via de routeplanner van De Lijn.

 

Met de wagen:

Bij voorkeur kom je met de fiets of het openbaar vervoer. Kom je toch met de wagen, dan kan je parkeren op de parkeerstroken (beide kanten) langs de Kortrijksesteenweg/N43 ter hoogte van portaal Grand Noble.

 

Meer info: 

Neemt contact op met het Projectbureau van het Parkbos, info@parkbos.be of 09/267 83 04 

 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de 6 Parkbospartners ism Bosplus.

 

 

 

 Ezels krijgen meer ruimte

Een kleine begrazingszone werd reeds in 2006 ingericht tussen de Snijafdreef en Mieregoed (groen)...

Meer...

Nieuws

Eerste parkbosbrug geplaatst over E40

..

Meer...

Nieuwsbrief 10 (juni 2015)

Voorpagina-nieuwsbrief-juni-2015.jpg

Meer...