Parkbos nieuws


Het speelbos van je dromen

 

Achter het kasteel Scheldevelde, ten noorden van de Hemelrijkstraat wordt een speel- en geboortebos ontwikkeld, als onderdeel van het Parkbos. Het ontwerpteam dat werd aangesteld om dit speelbos te ontwikkelen, wil dit graag doen in samenwerking met de inwoners van De Pinte. Zij zullen immers de voornaamste gebruikers zijn van het speelbos.

 

Aan jou dus om mee vorm te geven aan het speelbos. Kom op zondag 21 oktober om 14u naar het grasplein achter het kasteel Scheldevelde en vertel ons hoe jouw speelbos er uit moet zien: een avontuurlijk bos met heuvels en spannende boomstambruggen over het water of een sprookjesbos met trollen, bosgeesten, waternimfen en kabouters ; of wil je graag een natuurrijk bos met plekjes waar je wilde dieren kan observeren of hoge boomhutten kan bouwen… aan jou om de ontwerpers te vertellen wat jouw dromen zijn.

  

Iedereen is welkom: jeugd-, natuur en andere verenigingen, omwonenden, kinderen, gezinnen, scholen, sportclubs…

 

Om 14 uur geven de ontwerpers een kort woordje uitleg over het te ontwikkelen speelbos en daarna kan je deelnemen aan één van de leuke activiteiten aan de hand waarvan je aan de ontwerpers duidelijk kan maken wat jij allemaal wil beleven in het speelbos.

 

 

 

Wil je mee dromen, -denken en -doen, kom dan op 21 oktober om 14u naar het Kasteel Scheldevelde. Het einde is voorzien om 17 uur. 

 

Graag inschrijven via mariska.samyn@depinte.be (naam + aantal deelnemers + leeftijd deelnemers).

 

Meer informatie kan je bekomen op www.parkbos.be of bij Mariska Samyn (duurzaamheidsambtenaar De Pinte, 09 280 80 98). Ezels krijgen meer ruimte

Een kleine begrazingszone werd reeds in 2006 ingericht tussen de Snijafdreef en Mieregoed (groen)...

Meer...

Nieuws

Eerste parkbosbrug geplaatst over E40

..

Meer...

Nieuwsbrief 10 (juni 2015)

Voorpagina-nieuwsbrief-juni-2015.jpg

Meer...