Parkbos nieuws


Succesvolle Dag van het Park

Onder een stralende zon ging de Dag van het Park (een organisatie van Stad Gent ism het Projectbureau Parkbos en het Agentschap voor Natuur en Bos) door in het Borluutpark in Sint-Denijs-Westrem. Gezien de nabijheid van het Parkbos, gingen er ook tal van Parkbos-activiteiten door.

 

's Morgens organiseerden we een geleide wandeling voor de leden van de Klankbordgroep en de omwonenden van het portaal Grand Noble. Samen met Fris in het Landschap en Grontmij, werkt het Agentschap voor Natuur en Bos aan een nieuw inrichtingsplan voor deze portaalzone. Tijdens de Dag van het Park stelden we een 'praatplan' voor, waarbij de verschillende deelnemers hun ideeen of opmerkingen mochten meegeven. Een 20-tal aanwezigen stonden zondagmorgen vroeg op om kennis te maken met dit nieuwe inrichtingsplan. En de meningen waren alvast positief. 

 

Omstreeks 10u vertrok de eerste van drie groepen fietsers voor een twee uur durende tocht doorheen de groenpool Parkbos. Alle strategische plaatsen werden bezocht (Oude Spoorwegverbinding in de Rijvisschestraat, portaal de Ghellinck in de Hutsepotstraat, Zeven Dreven en Scheldevelde, portaal Grand Noble en de aantakking naar de Vallei van de Rosdambeek,... ). Wim Moerdijk (Stad Gent), Jean-Pierre Nicaise (Agentschap voor Natuur en Bos) en Iris Lauwaert (Projectbureau Parkbos) waren voor deze gelegenheid gids voor een enthousiast publiek van bijna 150 fietsers.

 

In de namiddag kon je deelnemen aan een geleide wandeling in het portaal, de nieuwe wandellus in boskern Grand Noble ontdekken via de fotozoektocht, onze infostand van het Parkbos met heel wat informatie bezoeken of genieten van een lentefris Parkbosbiertje. Bart Verkerken uit Sint-Martens-Latem was de winnaar van onze fotozoektocht en ontvangt een lekkere fles Roomer en een DVD over bomen in Europa (het thema van Dag van het Park 2012 ging over bomen).

 

Een 1000-tal bezoekers namen deel aan de Dag van het Park in het Parkbos. Wij hebben er alvast van genoten, jullie ook?

Klik hier voor wat sfeerbeelden. 

 Ezels krijgen meer ruimte

Een kleine begrazingszone werd reeds in 2006 ingericht tussen de Snijafdreef en Mieregoed (groen)...

Meer...

Nieuws

Eerste parkbosbrug geplaatst over E40

..

Meer...

Nieuwsbrief 10 (juni 2015)

Voorpagina-nieuwsbrief-juni-2015.jpg

Meer...